SVAR OM VALPFABRIKER

21/5-08

Minns ni EMIRs tillslag mot valpfabriken utanför Lodz före jul?
Läs annars texten igen HÄR!

Vi skrev ett brev till borgmästaren i Lodz, Jolanta Chelminska, och talade om vad vi tyckte.
Brevet skickades på engelska, nedan är den svenska texten, översättning till engelska gjordes av Pia Haake.
Läs vårt brev HÄR!

Vi hade väl nästan inte väntat oss något svar, men efter påsk ringde en dam från borgmästarkontoret och meddelade att svar skulle komma, dock något försenat!

Så kom svaret som var på polska och var skrivet i en mycket formell och byråkratisk stil. Lidia och Paul Eriksson har gjort översättningen till svenska, som kan läsas HÄR!

Vår förhoppning är att vår skrivelse kan ha bidragit till att problemen med djurskydd och smuggling tas på än större allvar.
Som historien om VOVVAN och KAJTEK visar, finns i alla fall på en del ställen en ambition från myndigheterna om en bättre djurskyddsbevakning. Men det behövs alltid att de som bryr sig om djuren driver på.
Som Hanna skriver angående detta på klotterplanket 20/5: "...Malgorzata var livrädd - hon hade aldrig genomfört en liknande aktion förut, men klarade sig jättebra.
Men hon visste att hela CHANS tittar på henne.....
Sen dess har hon genomfört många liknande aktioner, jag hinner tyvärr inte översätta hennes rapporter, de finns i den polska delen av hemsidan. Men "Vovvan" var hennes "eldprov" :-). Och andra volontärerna ser detta och följer efter, det blir en kedjereaktion....."

Det ger väl lite hopp om att det vi gör och påtalar från Sverige kan göra skillnad...
/ingrid S.