Nedbäddad i väntan på veterinären.

Ett par dagar senare åkte vi till sheltret och hälsade på och fick då veta att tikens ena höft var ur led, men annars var det ingen fara för livet. Hon hade röntgats och fått all vård hon för stunden kunde tillgodogöra sig. Blodet i ansiktet kom från att hon slickat sig, så hon var inte skadad där som tur var. Hon såg inte lika gammal ut nu då hon blivit tvättad i ansiktet. Veterinären uppskattade hennes ålder till runt 3 år, men det är som alltid en gissning. Vi hoppas att hon kommer att bli helt återställd och att hon kanske kan komma till Sverige så småningom, men förmodligen hamnar hon i Tyskland….
Vi har under sommaren fått veta att hon sakta repar sig men fortfarande är konvalescent.

Bilderna ovan är från vårt återbesök då tiken fått förband och blivit tvättad. Hon var fortfarande medtagen och verkade tycka det var rätt skönt att få ligga inne i buren.
Bilden till höger visar sheltrets entré under dagtid.

Det var så lätt för oss att stanna och hjälpa tack vare att vi har kontakter och visste vart vi skulle vända oss för att kunna ge henne vård. För en "vanlig" turist, aldrig så mycket djurvän, kan en sån här situation bli en mardröm. Tar man hand om hunden ska man först lyckas hitta en veterinär, sen även betala för vården. Det säger sig självt att de allra flesta väljer att blunda och gasa förbi. Därför är det så viktigt att man innan man åker på semester, försöker kolla upp om det finns några djurskyddsorganisationer och/ eller shelter där man ska vara. Då kan det lösa sig på ett bra sätt. Kolla på WAN - World Animal Net - vilka organisationer som finns på ditt resmål. Då kan du göra en insats för ett skadat djur och händelsen behöver inte bli en mardröm som sedan inte går att glömma.
Om inte annat kan man ordna så att ett allvarligt skadat djur får somna in hos veterinär. Det kan inte kosta en förmögenhet om man bara hittar en veterinär att åka till och det går nog på de flesta ställen.
Tack vare en gåva som vi fått för att hjälpa akut nödlidande hundar, kunde vi ge Noah's Ark 500 kronor som tack för vården av just denna hund. Det räcker naturligtvis inte för hela kostnaden, men är en bra hjälp och det är alltid en uppskattad gest att ge ett bidrag då man lämnar in ett djur. Självklart hade tiken fått hjälp även utan bidrag…

Vi fick inte mycket sömn natten efter vi hittat tiken, men det var det värt.
Hade inte Noah's Ark och deras shelter och klinik funnits, så hade denna lilla tik knappast varit i livet idag.

<<<Tillbaka